Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Πίτσα Burger Με Κιμά Μανιτάρια Και Τυριά





Υλικά για τη συνταγή μας

Η βάση
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
2 κ.σ. γιαούρτι
2.κ.σ. ντοματοχυμό
3 κ.σ. λάδι
1 κ.γλ. αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Το πασπάλισμα
250 μανιτάρια λευκά η κονσέρβας
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 κούπα τριμμένο τυρί κασέρι
1 κούπα τριμμένο τυρί κεφαλογραβιέρα
1/2 κούπα τυρί φέτα
3.κ.σ.ντοματοχυμό με 3.κ.σ. λάδι



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε μία λεκάνη ζυμώνουμε τον κιμά, το κρασί, το γιαούρτι, τον ντοματοχυμό, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
  • Το βάζουμε σε ένα ταψάκι λαδωμένο 28 εκατ. και το ανοίγουμε σαν φύλλο τάρτας με ανασηκωμένα τα άκρα.


  • Στην βάση αλείφουμε τον ντοματοχυμό με το λάδι.


  • Απλώνουμε τα μανιτάρια κομμένα φέτες,(αν είναι φρέσκα τα περνάμε από ένα αντικολλητικό τηγάνι να φύγουν τα υγρά τους) την πιπεριά και πασπαλίζουμε με τα τυριά, τη ρίγανη, και λίγο λάδι.


  • Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά, σκεπασμένο για 45 λεπτά αρχικά και 15 λεπτά για να πάρει χρώμα.







*Είναι πολύ νόστιμη αυτή η ασυνήθιστη πίτσα, την συνταγή την είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο της Αλεξίας, και  έχω κάνει κάποιες μικροαλλαγές.
Πιστεύω να την απολαύσετε...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly