Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Ταραμοσαλάτα Κλασσική, σε Τρία Βήματα

Η ταραμοσαλάτα είναι ωραίο συνοδευτικό για τα όσπρια και τα θαλλασινά μας!!
Την απολαμβάνει όλη η Ελλάδα την Καθαρά Δευτέρα!!



Υλικά της συνταγής μας
170-200 γρ. ταραμά λευκό
2 λεμόνια χυμός και ξύσμα
250-300 γρ. ψωμί ψίχα μουσκεμένο χωριάτικο με προζύμι
1 κούπα λάδι 250 γρ.
1 κρεμμύδι μεγάλο
άνηθο - κρεμμυδάκια φρέσκα για το πασπάλισμα



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Μουσκεύουμε το ψωμί, αφαιρούμε την κόρα και στύβουμε πολύ καλά.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ ή στο multi τον ταραμά, το κρεμμύδι, το λεμόνι και τέλος το ψωμί (σε 2 η 3 δόσεις ανάλογα τα υλικά μας).
  • Προσθέτουμε το λάδι σιγά-σιγά.
  • Ανακατεύουμε καλά και η ταραμοσαλάτα είναι έτοιμη !!


*Αν δεν θέλουμε να την καταναλώσουμε όλη δεν προσθέτουμε το κρεμμύδι. Έτσι μπορεί να διατηρηθεί για μία εβδομάδα (τουλάχιστον) στη συντήρηση.





4 σχόλια:

  1. Την τσακισα σημερα... και σε λιγο ετοιμαζομαι για τον δευτερο γυρο χα χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εμείς το ίδιο....δεν έχει τέλος αυτή η ταραμοσαλάτα σήμερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εεεε μα τοσο ευκολη???Δεν εχω φτιαξει ποτε,θα το τολμησω μου φαινεται!!!
    πολλα φιλια αααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι Κική μου πολύ εύκολη, απλά πάει πολύ και η λαγάνα μαζί της!!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly