Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Κουλούρια (μουστοκούλουρα) Ολικής με Κανέλα και Πετιμέζι

 Κουλουράκια ολικής με πετιμέζι, μαλακά και πολύ νόστιμα!!
Τώρα που το αλεύρι ολικής πρωταγωνιστεί στις δημιουργίες μου, έφτιαξα αυτά τα μαλακά-αφράτα-μυρωδάτα κουλουράκια που έγιναν ανάρπαστα!!
Συνοδεύουν πολύ ωραία τον καφέ μας αλλά και την κάθε στιγμή μας που θέλουμε κάτι γλυκό.
Ελάτε γρήγορα μαζί μου!!






Υλικά της συνταγής μας
3/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κούπα βρώμη
3 1/2 κούπες αλεύρι ολικής
2 κ.γλ. μπαίκιν
1/2 κ.γλ. σόδα
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κ.γλ. γεμάτη κανέλα
1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο
1/4 κ.γλ. σκόνη τζίντζερ
1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κούπα πετιμέζι
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή


κανέλα και ζάχαρη καστανή για το πασπάλισμα


Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα στερεά (εκτός της σόδας), βρώμη, αλεύρι ολικής, μπαίκιν, κανέλα, γαρύφαλλο, τζίντζερ, ζάχαρη και ξύσμα.
  • Σε μία δεύτερη λεκάνη ανακατεύουμε το λάδι με το πετιμέζι, ρίχνουμε την σόδα στο χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε καλά πάνω από το μείγμα για να μην μας χυθεί (επειδή φουσκώνει) και το προσθέτουμε.
  • Προσθέτουμε και το μείγμα των στερεών σιγά-σιγά, ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη.
  • Αφήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαζέψουμε τον πάγκο μας.
  • Πλάθουμε κουλουράκια στρογγυλά ή ότι άλλο θέλετε!!
  • Βουτάμε τα κουλουράκια μας σε ένα μείγμα με καστανή ζάχαρη και κανέλα που έχουμε βάλει σε ένα πιάτο.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 160-170 βαθμούς αερόθερμο σε προθερμασμένο φούρνο.







5 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία κουλουράκια Μάχη και αρωματικά
    Με τον καφέ πάνε τέλεια.

    Καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι μαλακά με πολλά αρώματα, πάρα πολύ νόστιμα και υγιεινά!
    Σε ευχαριστώ πολύ Μάριον και καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Μάχη μου... αυτά τα κουλουράκια σου τα ζήλεψα και τα λιμπίστικα. Η συνταγή καταγράφεται κι αύριο θα αγοράσω πετιμέζι που μου τελείωσε την προηγούμενη εβδομάδα!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο μια τέτοια συνταγή έψαχνα με υγιεινά υλικά και αρωματική!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ευχαριστώ πολύ Ματίνα. πιστεύω να σου άρεσαν!!
    Η ζύμη να είναι μαλακή να μην σφίξουν πολύ και αυτό εξαρτάται από το είδος του αλευριού που χρησιμοποιούμε κάθε φορά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly