Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Κεμπάπ με Φυστίκι Αιγίνης

 Τα κεμπάπ είναι μία αδυναμία μας στο σπίτι και σε πρώτη ευκαιρία τα απολαμβάνουμε όλοι μαζί !! Αυτά όμως είναι πολύ ιδιαίτερα σε γεύση και χρώμα από το ψιλοκομμένο φυστίκι αιγίνης, ένα υλικό που υπέρ αγαπώ!!
Αυτή η συνταγή που λέγεται και φυστικλί κεμπάπ είναι  αφράτα  και ζουμερά μπιφτέκια με καταγωγή από την Ανατολή!!
Συνοδεύονται πολύ ωραία και με πίτες ολικής που κάνω και θα τις δούμε σε επόμενη φορά!!
Ελάτε μαζί μου να τα δούμε!





 βαθμός δυσκολίας - μέτριος
χρόνος προετοιμασίας - 30 λεπτά έως 60 λεπτά
χρόνος ψησίματος - 25-35 λεπτά στους 170 βαθμούς αερόθερμο




 Υλικά της συνταγής μας (50 τεμ.)
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά η 800 γρ. με 200 γρ. αρνίσιο
150 γρ φυστίκι αιγίνης ανάλατο και ψιλοκομμένο στο multi
1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο η τριμμένο
1 αυγό
60-80 γρ. λάδι
1/3 κ.γλ. κύμινο
1/2 κ.γλ. πάπρικα
3-4 κ.σ. βρώμη σε ένα ποτήρι με 50-100 ml περίπου νερό για να έχουμε ένα χυλό πηκτό
3 κ.γλ.κοφτό  αλάτι Ιμαλάϊων ή ανθό αλατιού
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ




Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε μία λεκάνη βάζουμε τον ανάμικτο κιμά ή όλο μοσχαρίσιο αν δεν μπορέσουμε να έχουμε κιμά αρνιού και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά,  ανακατεύουμε αρκετή ώρα να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα συστατικά.
  • Τα αφήνουμε από 30 λεπτά έως 1 ώρα στο ψυγείο και μετά τα πλάθουμε όσο ψιλά μπορούμε και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί, ψεκάζοντας με λίγο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία θέση στους 170 βαθμούς αερόθερμο για 35 λεπτά.
  • Γυρίζουμε ενδιάμεσα μία φορά.


**Θα μπορούσαμε να τα ψήσουμε και στα κάρβουνα όταν έχουμε την πολυτέλεια αυτήν.
Στο τέλος τα σερβίρισα με μία σάλτσα χτυπώντας τον χυμό και το ξύσμα 1/2 λεμονιού , 1/3 της κούπας ελαιόλαδο, μία κ.σ. μουστάρδα, αλάτι χοντρό αλεσμένο και πιπέρι φρεσκοτριμμένο.






2 σχόλια:

  1. Τι όμορφα!
    Την βλέπω για εφαρμογή εκεί κατά την ημέρα του Πάσχα, τούτη την συνταγή σου Μάχη μου για μεζέ πριν το αρνάκι, μην σου πω και κυρίως :-)
    Καλή εβδομάδα σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ιδιαίτερα και πολύ νόστιμα!
    Σε ευχαριστώ Πηνελόπη, καλή εβδομάδα να έχεις!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly