Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Μπισκότα-Σφολιατίνια Ολικής με Ροζέ Κρασί

 Υπέροχα εύκολα μπισκότα - σφολιατίνια και με αλεύρι ολικής!!
Γίνονται πολύ νόστιμα και είναι για όλες τις ώρες!! Ελάτε γρήγορα κοντά μου να τα απολαύσουμε!





βαθμός δυσκολίας - εύκολο
χρόνος παρασκευής - 20-30 λεπτά
χρόνος ψησίματος - 30 λεπτά


Υλικά της συνταγής μας (60 τεμ.)
1 κούπα καλαμποκέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
1 κούπα  ροζέ κρασί ή κόκκινο
2 κούπες αλεύρι ολικής
2 κ.γλ. μπέικιν
2 1/2 κούπες αλεύρι κόκκινη φαρίνα για κέικ
1 κ.γλ. βανίλια
1/3 έως 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκά τα θέλετε)
καστανή ζάχαρη και κανέλα για επικάλυψη



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι ολικής, το αλεύρι για κέικ, το μπέικιν, την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
  • Στην μέση ρίχνουμε το λάδι, το κρασί και την βανίλια.
  • Ανακατεύουμε με το χέρι μας για 2-3 λεπτά και έχουμε μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη. (Αν η ζύμη είναι πολύ μαλακή και δεν πλάθεται προσθέτουμε 2-3 κ.σ. αλεύρι)
  • Κόβουμε μικρά κομματάκια, τα πλάθουμε στρογγυλά και τα βουτάμε σε ένα πιάτο με καστανή ζάχαρη και κανέλα.
  • Ψήνουμε σε αερόθερμο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά και χαμηλώνουμε στους 160 βαθμούς για άλλα 15 λεπτά.






2 σχόλια:

  1. με κρασί????? για να δω λέω..τι μεγαλούργησε πάλι η Μάχη...δεν ξέρω πως είναι από γεύση, πολύ ωραία φαντάζομαι γιατί σου έχω εμπιστοσύνη..αλλά από εμφάνιση σκίζουν. φαίνεται βρε παιδί μου στις φωτογραφίες πόσο αφράτα είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ Ευαγγελία!!
    Τα μπισκοτάκια αυτά είναι τόσο εύκολα και γρήγορα, πολύ αφράτα και κριτσανιστά μαζί και το καλύτερο είναι ότι έχουν και αλεύρι ολικής που σε αυτό οφείλουν την πιο σκούρα επιφάνειά τους!
    Καλό σου βράδυ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly