Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Σοκολατένια Μπισκότα Χριστουγεννιάτικα

Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια έχω κάνει πολλές φορές αλλά σοκολατένια ποτέ!!
Μια έμπνευση στιγμής πολύ ωραία και γλυκιά, κυρίως για τα παιδιά!
Βέβαια είχα ένα πρόβλημα με το σοκολατένιο τους χρώμα, γι’ αυτό τα πασάλειψα με άχνη, να δείχνουν άσπρα και χιονισμένα!
Ελάτε γρήγορα να τα φτιάξουμε γιατί δεν προλαβαίνουμε!!






βαθμός δυσκολίας - μέτριος
χρόνος προετοιμασίας- 30 λεπτά
χρόνος αναμονής - 2-3 ώρες
χρόνος ψησίματος - 15-17 λεπτά




Υλικά της συνταγής μας (50 τεμ.)
250 γρ .βούτυρο αγελαδινό
150 γρ. άχνη
2 αυγά
50 γρ. κακάο
350 γρ. αλεύρι γ.χρ.
100 γρ. αλεύρι ολικής μαλακό
1 κ.γλ. μπέικιν
1/2 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού




Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να έχουμε μία κρέμα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
  • Συνεχίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και σιγά-σιγά προσθέτουμε το μείγμα αλεύρι- κακάο-μπέικιν.
  • Τέλος, ανακατεύουμε με το χέρι και έχουμε μία σφικτή ζύμη που βάζουμε στην συντήρηση για 2-3 ώρες.
  • Κόβουμε στα δύο την ζύμη και ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες σε φύλλο 3-4 χιλιοστά.
  • Κόβουμε στρογγυλά ή διάφορα χριστουγεννιάτικα σχέδια, αστέρια, δεντράκια, καμπάνες.
  • Στα στρογγυλά μπισκότα με σφραγίδες χριστουγεννιάτικες (που βρήκα σε μεγάλο κατάστημα παιχνιδιών) αποτύπωσα τον Αϊ Βασίλη ή χριστουγεννιάτικα δέντρα.
  • Τοποθετούμε σε λαδόκολλα πάνω σε ταψί και ψήνουμε 15-17 λεπτά (αυστηρά, γιατί θα μας καούν)  στους 175 βαθμούς και τα δύο ταψιά και ένα μικρό.
  • Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο είναι μαλακά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και να σκληρύνουν.
  • Τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και με ένα πινέλο, σκουπίζουμε την επιφάνεια και έχουμε το περίγραμμα των σχεδίων του μπισκότου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly